torsdag 5. mars 2009

Kapittel 1-2

KAPITTEL 2
Noen timer senere sto det en velvoksen gutt, Wiggins, og sang i Baker Street, like sør for sirkusplassen. Han var sammen med Osgood Manning. Han ble kalt "Ozzie". Ozzie hadde astma, og siden det var et ganske kaldt og vått vær, hostet han, og det fikk pengene til å lande i bowlerhatten deres. Guttene satt rett utenfor leiligheten til den verdensberømte privatdetektiven Sherlock Holmes. Holmes brukte å kontakte dem hvis han trengte hjelp med et oppdrag. Han sa de var øynene og ørene hans på gaten og derav kalte han dem "hjelpetroppene i Baker Street". Ozzie hadde ikke møtt Sherlock Holmes enda, selv om han hadde vært med i hjelpetroppene i et par måneder. De hadde fått ca. fire penze den dagen.
Mens de sto der, stoppet det en hestevogn utenfor Holmes sitt hus. Det var en flott mann. Han hadde sikkert et oppdrag til Sherlock. Han og ledsageren gikk inn. Ozzie så på våpenskjoldet mens han tenkte... " Jeg tror det var prinsen av Wales vi nettopp så.". Etter en stund kom prisen av Wales, ledsageren hans og Sherlock kom ut av huset og gikk inn i vogna og kjørte. Wiggins og Ozzie hoppet i vogna bak prinsen og fulgte etter han bortover Baker Street.
KAPITTEL 1
Det hele starter i et sirkus, hvor Circus Barbosa hadde noe helt nytt og spennende og vise fram; linedansere. To menn klatret raskt opp hovedmasten og stilte seg på en tynn, liten plate. Etter kort tid begynte de å gå på linen, og gjorde mange triks. Dette var aldri blitt gjort før, så folk var veldig spente. I bakgrunnen sto det en mørk skikkelse og fulgte med, han likte ikke det han så. "Gid dere var døde alle sammen." hvisket han mens han lo lavt for seg selv. I samme øyeblikk han sa det, kom det et kraftig vindkast, og lysene begynte å blafre. Linedanserne gjorde så godt de kunne, men tauet røk og de datt i gulvet og døde. Blodet deres dannet en litt skjev M i sagmugget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar