torsdag 19. mars 2009

Kapittel 13-15

Kapittel 15
Ozzie hadde vært borte hele dagen, så nå måtte han tilbake til avskrivingsbyrået. Crumbly, sjefen hans var våken når han kom fram, og han var ikke blid! Han fortalte at han hadde en viktig jobb i morgen, og at han fikk med han og bestille hvis han ikke var hjemme da. Crumbly skulle til å lenke ham fast, men siden han kunne få vondt i håndleddet dagen etter, fikk han være fri. Ozzie hadde avtalt med Holmes og Wiggins at de skulle møtes seinere på kvelden. Det var et lite vindu i hjørnet av rommet, og Ozzie så en utvei. Han brydde seg ikke om at det var langt ned og at Crumbly kom til å varsle myndighetene hvis han fikk vite om dette. Når Wiggins og Homes ventet på han, spilte det ingen rolle.


Kapittel 14
Sherlock Holmes fortalte at Stuartkrøniken er regnet som den mest verdifulle boken i verden, og tilhørte kongefamilien. Karl 2 var han som laget denne boken. "Karl 2 ville at denne krøniken skulle være en privat dagbok for ham og hans etterfølgere, hvor de kunne skrive ned tanker og erfaringer." Boken har gått i arv i over 200 år, men nå er den stjålet. Den ble oppbevart i et lite leseværelse i tredje etasje, som bare kunne bli benyttet av dronningen og hennes nærmeste medhjelpere. Døra var alltid låst, men vinduet var usikret. Da Holmes var der for å lete etter spor, fant han ingenting utenfor, ingenting i selve rommet og ingenting i vinduskarmen, men han fant et ovalt utrykk av en fot utenfor vinduet- en turnsko. (SIDE 138) Holmes var sikker på at Orlando Vile hadde gitt Zalindas i oppdrag å hente ut Stuartkrøniken for ham, og fordi Vile ikke vile bli tysta på, drepte han Zalindas ved å skjære over kjernen i tauet, slik at når tauet ikke tålte vekta til Zalindas mer, røk det.




KAPITTEL 13
Da guttene kom tilbake til Baker Street fikk dro de til Homes. Det var første gang Ozzie møtte Holmes, men det gikk bra. Holmes likte Ozzie. Guttene fortalte hva de hadde funnet ut mens de var på sirkuset; Jones-familien og tauselgeren Orlando Vile- Holmes var mektig imponert. Orlando Vile har drept mange mennesker og har gjort mange grovtyverier. Han kom til London med god økonomi for 5 år siden og har vært her siden da. "En mesterstjerne når det gjelder å planlegge tyverier"- Holmes.
Ozzie og Wiggins skjønte ikke helt hva Vile hadde med Zalindas og gjøre, og hvorfor Holmes brukte tida si på Zalindas når han hadde blitt kontaktet av prinsen av Wales... Før Holmes forklarte noe av det der, skulle han fortelle dem om Stuartkrøniken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar