onsdag 18. mars 2009

Kapittel 9-12

KAPITTEL 12
Etter møtet med Indigo, gikk de til teltet til Madam Estrella, moren til Pilar. Siden hun ikke var hjemme, benyttet de sjangsen til å prate ut om alt, og når de var ferdige med det ville Pilar spå dem. Hun begynte med Ozzie. "mannen dere leter etter, dør mer enn èn gang. Han er som vann. Dere kan holde ham, men han renner bort mellom fingrene på dere. Dere er ingenting for ham, bare rusk som han kan knipse vekk. Jeg ser mørke utsikter for dere. Dere kan kommme i fare. Dere må holde sammen hvis dere skal overleve. Den som handler alene, kommer til å møte den visse død." Hun hadde fått en rar og ukjent stemme, hørtes ut som en gammel dame. Hun pekte på Ozzie og sa med en mye roligere stemme: "Mannen du leter så veldig etter, er ikke den du tror. Lev i nuet, min sønn. Det er det eneste som betyr noe." Den siste stemmen tilhørte moren til Ozzie. Moren hans fortalte gjennom Pilar: "Du har mer enn en far. Den ene vil hjelpe deg, den andre vil skade deg. Glem begge to...". Mer fikk hun ikke sagt før hun ble helt gal. Heldigvis kom moren til Pilar, men da var Pilar litt roligere. Hun fikk streng beskjed om å ikke gjøre det der igjen. Madam Estrella fortalte guttene at Pilar hadde litt vill fantasi, og at det hun hadde sagt var galt. Guttene dro med en gang, men før Wiggins rakk å komme seg vekk fikk Pilar tak i han og sagt at det hun sa var 100% sant.


KAPITTEL 11
Siden Karlov ikke viste noe om selve drapet mot Zalindas, bestemte de seg for å finne ut mer og Indigo Jones. Klovnene hadde kommet med alvorlige beskyldninger mot han. Ozzie ble valgt ut for å snakke med Indigo. Når de kom til sirkus teltet, øvde han på linen, å han ville ikke komme ned for å snakke med Ozzie, så han måtte klatre opp. Det var ikke enkelt og helt ufarlig det han gjorde, men skulle han finne ut noe, måtte han gjøre det. Indigo var ikke enkel og prate med, men han fortalte navnet til tau-selgeren; Orlando Vile.


KAPITTEL 9 OG KAPITTEL 10
Guttene sto ved en karusell og diskuterte hvordan neste steg skulle bli når Pilar, jenta som fulgte etter Ozzie, kom gående... Hun ville hjelpe til med oppdraget. I begynnelsen ville ikke guttene la henne gjøre det, men til slutt ga de seg og delte seg opp i to grupper; Ozzie, Wiggins og Pilar skulle se til knivkasteren Karlov, mens Rohan og resten skulle sjekke Jones-familien.

Da Ozzie, Wiggins og Pilar kom til Karlovs telt fortalte Pilar at den gamle assistenten hans, Penelope hadde dratt fra Karlov med Cæsar, og at det hadde gått hardt inn på han. Etter litt om og men bestemte de seg for at Pilar skulle spørre om hun kunne bli assistenten hans. Wiggins og Ozzie gikk bak teltet, la seg på bakken og åpnet telt-duken for å se hva som skjedde... Inne i teltet var det helt mørkt. Pilar fortalte at hun ville være den nye assistenten hans, og siden showet hans var blitt mindre populært uten Penelope, skulle han la henne prøve seg. Han bandt henne fast på plata og snurret den rundt. "Bare stå helt rolig, kjære venn. Der er det viktigste. Penelope var alltid så rolig og avslappet." Pilar skjønte at hun kanskje ikke skulle ha sagt "ja" til å gjøre dette. Det var skumlere enn hun hadde trodd. Skiven gikk rundt og rundt. Karlov kastet den femte kniven og traff henne like ved det høyre øret. Skiven gikk fortere og fortere, nå var Pilar redd og ville av. Ozzie og Wiggins hoppet fram og fanget Karlov. De hang han på skiven, som snurret og til slutt ble han hengende opp ned. Ozzie fikk Karlov til å fortelle hva han viste om Zalindas, og det som skjedde den kvelden de døde. Han viste ikke mer enn at Zalindas og Penelope hadde dratt avgårde med en skummel mann, og at tre medlemmer fra Zalindas hadde kommet tilbake, uten Cæsar og Penelope.

Rohan og de andre gikk inn i sirkus teltet. Der øvde Jones-familien på lina, så de fikk ikke gjort så mye da. Etter litt kom det noen klovner inn som hadde kommet med alvorlige beskyldninger mot Indigo Jones. Han er lederen i familien og hadde kriminell bakgrunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar